Шоколадови сладки
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
150 г Меко брашно
40 г царевично нишесте
1 ч.л. Бакпулвер
85 г размекнато масло
75 г кафява захар
1 Разбито яйце
120 г Шоколадови парченца
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В съд смесете брашното, царевичното нишесте и бакпулвера. Оставете настрана.
Стъпка 2 /8
В друг съд изсипете размекнатото масло, а след това и кафявата захар. Разбъркайте с бъркалка докато се получи смес с много мека консистенция. Постепенно добавете яйцата към маслото и захарта. Текстурата на сместа трябва да остане мека.
Стъпка 3 /8
Добавете микса от брашно, нишесте и мая. Разбъркайте с гъвкава шпатула, докато се получи гладко тесто. Добавете шоколадовите парченца и разбъркайте докато се смесят добре. Внимавайте да не прекалите с месенето на тестото.
Стъпка 4 /8
Оформете тестото на топки с тегло около 65 г, след което ги сплескайте лекичко.
Стъпка 5 /8
Поставете лист алуминиево фолио върху чинията. Поставете отгоре половината топки тесто на достатъчно разстояние една от друга. Започнете да готвите.
Стъпка 6 /8
В края на печенето оставете сладките да се охладят за 5 минути, преди да ги отлепите от хартията.
Стъпка 7 /8
Направете втора порция с останалите топки тесто.
Стъпка 8 /8
Добър апетит!