Стекчета от бяла риба с коричка от броколи
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
150 г броколи на розички
3 с.л. Зехтин
1.5 с.л. Магданоз
0.5 с.л. Копър
25 г сирене пармезан
2 Филета от атлантическа треска
2 с.л. Горчица
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Разделете броколите на розички. Отделете половината от тях и ги настържете на ситно ренде, докато докарате консистенция на грис. Оставете настрана.
Стъпка 2 /6
Напълнете съд с вода и я оставете да заври. Сложете вътре сол и добавете останалите розички броколи. Гответе 4 минути на среден огън. Изцедете. Сложете сготвените розички броколи във форма за печене, която съответства на размера на вашия уред. Оставете настрана.
Стъпка 3 /6
Пригответе галетата: в съд смесете настърганите броколи, зехтина, магданоза, копъра и пармезана. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 4 /6
Поставете aтлантическата треска във формата за печене върху розичките броколи. С лъжица намажете гърба на всяко филе от атлантическа треска с горчица, след което покрийте с настърганите броколи.
Стъпка 5 /6
Поставете съда върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 6 /6
Сервирайте веднага.