Пилешки филенца с бекон и зеленчуци с червено песто
- Общо време 1ч. 25мин.
- 25мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (7)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред за готвене с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
3 Пилешки гърди
Сол и черен пипер
3 с.л. Крема сирене с ароматни подправки
12 резен Шарен бекон
1.5 кг замразен зеленчуков микс
Сол и черен пипер
3 с.л. зехтин
6 с.л. Червено песто
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Поставете пилешките гърди върху дъска за рязане. С малък остър нож направете процеп в средата на всяка от тях, и го разтворете като джоб. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /6
Покрийте горната страна пилешките гърди с крема сирене. Затворете и увийте всяка от тях с 4 резена шарен бекон. Оставете настрана.
Стъпка 3 /6
В съд смесете зеленчуците с зехтина и червеното песто и подправете. Прехвърлете в купата на уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /6
След 10 минути варене разбъркайте зеленчуците и подредете отгоре пилешките гърди. Продължете да готвите.
Стъпка 5 /6
10 минути преди края на времето за готвене обърнете пилешките гърди, за да се сготвят равномерно. Проверете дали са готови и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /6
Прехвърлете ги в чиния и сервирайте веднага.