Гриловано пиле по гръцки
- Общо време 52мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
2 cl Зехтин
0.5 с.л. Червен винен оцет
0.5 с.л. Лимонов сок
0.5 с.л. Мед
0.5 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. риган
0.5 ч.л. червен пипер
Сол и черен пипер
2 Пилешки гърди
Приготвяне
Стъпка 1 /3
В съд смесете зехтина, винения оцет, лимоновия сок, меда, чесъна, ригана, червения пипер, сол и черен пипер. Потопете в сместа пилешките гърди и ги оставете да се мариноват 30 минути в хладилника. Отцедете филетата, след което ги сложете в тавата на уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 2 /3
Обърнете пилешките гърди по средата на времето за готвене. Проверете дали са готови и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 3 /3
Изстискайте малко лимонов сок отгоре и сервирайте с картофи.