Вегетариански гевреци с козе сирене и мед
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
520 г Брашно за сладкиши
30 г Пудра захар
5 г Сол
22 г Бакпулвер (2 пакетчета)
60 г Разтопено масло
26 cl Топла вода
1 Жълтък
1 ч.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана (или мляко)
2 щипки Сол
2 щипки Пудра захар
1 с.л. Сусамови семена
10 г Кедрови ядки
100 г Прясно козе сирене
1 щипка Черен пипер
10 г Мед
1 Авокадо
Лимонов сок
1 ч.л. Пресен див лук
15 г Рукола
1 филе Зехтин
40 г Сушени домати
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете маслото и водата. Омесете на ръка в продължение на 2 минути.
Стъпка 2 /8
Върху леко набрашнена работна повърхност оформете сместа на топка. Разделете топката на 4 части и отново я оформете на топки, като сгънете тестото към центъра. С помощта на точилка разточете топките тесто на кръгове с диаметър около 10 см. С помощта на формичка за сладки с диаметър 4 см или малка чаша изрежете дупка в центъра на всеки кръг от тестото.
Стъпка 3 /8
Поставете гевреците върху тавата за печене. В малка купа смесете жълтъка, сметаната, солта и захарта, след което намажете гевреците и поръсете със сусам. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /8
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за печене 30 мин. Натиснете СТАРТ. Проверете дали гевреците са достатъчно златистокафяви по ваш вкус, ако не са, печете по-дълго. Оставете да изстинат.
Стъпка 5 /8
Междувременно пригответе гарнитурата: запечете кедровите ядки в горещ тиган без мазнина. Оставете настрана.
Стъпка 6 /8
В малка купа намачкайте сиренето с вилица, за да омекне малко. Подправете с черен пипер, добавете меда и разбъркайте. Оставете настрана. Разполовете гевреците, намажете ги със сирене и ги поръсете със златисти кедрови ядки.
Стъпка 7 /8
Обелете и издълбайте авокадото. Нарежете го на ситно. Поръсете с лимонов сок. Нарежете лука на много ситно. Овкусете руколата с олио и сол. Разтворете гевреците, покрийте ги с руколата, добавете сушените домати, резените авокадо и малко нарязан лук.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага.