Glazed Salmon with Wild Salad
- Общо време 30мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (15)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 броя филета от сьомга (около 250 г)
1 броя Лайм
8 с.л. Пчелен мед
2 ч.л. соев сос
200 г Листа от смесени зелени салати
12 броя Репички
2 броя манго
1 броя Лайм
2 ч.л. Пчелен мед
Сол
Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Изплакнете сьомгата под студена течаща вода и я подсушете с кухненска хартия. Отстранете кожата, ако е необходимо.
Стъпка 2 /5
Изплакнете лайма с гореща вода, подсушете го, настържете кората и изстискайте сока. Смесете кората и сока от лайм с меда и соевия сос. След това намажете рибата с маринатата.
Стъпка 3 /5
Измийте марулята и я подсушете. Обелете мангото, разрежете на две половини, след което го нарежете на ситно. Измийте репичките, подсушете ги и ги нарежете на ситно.
Стъпка 4 /5
Включете грила, изберете програма Риба и натиснете OK. След като уредът е горещ, поставете сьомгата върху него и затворете грила: рибата ще се сготви автоматично. Извадете сьомгата, след като е сготвена до „средно“ (портокал). Оставете за кратко да почине и отново намажете с глазурата.
Стъпка 5 /5
Сервирайте сьомгата с дива маруля, репички и манго. Поръсете салатата със сока от лайм, зехтина и солта и сервирайте.