Гриловани пелмени със задушено зеле
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
750 г Бяло зеле (1 малка)
150 г Лук
2 скилидка Чесън
2 с.л. растителна мазнина
Сол и пипер
30 г Доматено пюре
10 cl бяло вино
450 г Пелмени, пресни или замразени
20 г Масло
1 Копър
1 връзки Магданоз
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Отстранете външните листа на зелето, ако са наранени. Разрежете го на две, отстранете по-голямата част от сърцевината, а останалото нарежете на кубчета с нож или блендер.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука и скилидките чесън. Сложете ги със зелето в тавата за печене, залейте с растителната мазнина, добавете сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 3 /7
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути, като разбъркате веднъж, докато се готви.
Стъпка 4 /7
Разредете доматеното пюре с бялото вино. Добавете тази смес към зелето, разбъркайте, затворете грила и продължете да готвите още 10 минути.
Стъпка 5 /7
Междувременно сварете пелмените във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете ги и ги изсипете в съд с нарязаното на кубчета масло. Разбъркайте добре.
Стъпка 6 /7
Отворете вашия Optigrill в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като пелмените се загреят, поставете ги върху грил плочата и ги гриловайте около 3 минути от всяка страна.
Стъпка 7 /7
Накълцайте листата копър и магданоз, добавете ги към зелето. Разбъркайте и сервирайте зелето с пелмените.