Пуешки кюфтета със задушено цвекло с ябълки
- Общо време 45мин.
- 25мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
750 г Предварително сварено цвекло (2 големи глави)
200 г Зелена ябълка (1 голяма)
200 г Лук (1 средно голяма глава)
2 с.л. Растителна мазнина
Сол, пипер
1.5 с.л. Оцет
150 г Лук (1 малка глава)
3 скилидка Чесън
750 г Пуешко филе
2 ч.л. Горчица
2 Яйце
0.5 ч.л. Куркума
1 с.л. накълцан босилек
45 г Галета
Сол, пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе кюфтетата: обелете лука и скилидките чесън. Нарежете ги на парченца и ги сложете в блендер с нарязаното пуешко месо, горчицата, яйцето, куркумата, босилека, галетата, солта и черния пипер. Пасирайте докато се смесят добре. С мокри ръце оформете 12 плоски кюфтета и ги приберете в хладилника.
Стъпка 2 /5
Цвеклото и ябълката се обелват и настъргват на едро ренде. Обелете лука, нарежете го и го сложете в тавата за печене с маслото, солта и черния пипер. Разбъркайте.
Стъпка 3 /5
Отворете грила в позиция за "Цяло ястие" и поставете аксесоара тава за печене. Нагласете страничния термостат на позиция 4. Затворете грила. След като загрее, гответе 5 минути.
Стъпка 4 /5
Добавете цвеклото, ябълката, оцета, солта и черния пипер. Разбъркайте и затворете грила отново. Междувременно поставете пуешките кюфтенца върху грил плочата и гответе 15 минути, като обърнете кюфтенцата и разбъркате цвеклото по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага.