Паста с патладжани и аншоа
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
160 г Паста казарече
200 г Патладжани
0.5 бр. Лимон, сок
1 бр. Скилидка чесън
1 с.л. Зехтин (задължително)
0.5 ч.л. Млян кимион
1 с.л. Магданоз
10 бр. Мариновани аншоа
0.33 ч.л. Захар
270 мл Солена вода
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Измийте патладжаните и ги нарежете на кубчета със страна 2 см.
Стъпка 3 /7
Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън.
Стъпка 4 /7
Измийте и нарежете магданоза.
Стъпка 5 /7
Сложете в съда поред: 150 грама патладжани, чесън, захар, олио, вода и остатъка от патладжаните.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Добавете лимон, кимион и магданоз. Сервирайте декорирано с аншоа.