Свински ребра и ябълка с картофи
- Общо време 1ч. 8мин.
- 20мин.
Приготвяне - 48мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
1 кг Картофи с твърда текстура
1 с.л. Олио
Сол, черен пипер
1 Ябълка
1 с.л. Кафява захар
4 Свински ребра с дебелина 2 см (800 г)
Аксесоари
Грил решетка Kошница за пържене Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте картофите, не ги обелвайте и ги нарежете на дебели резени. Подсушете ги внимателно с чиста кухненска кърпа. Поставете ги в купа, добавете олиото, една с.л. сол, черен пипер и разбъркайте. Изсипете картофите в кошницата, плъзнете я върху средния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill с тавичката за отцеждане в долната част и задайте режим FRIES (Пържени картофи) за 25 минути, като разбърквате веднъж по време на готвенето.
Стъпка 2 /5
Обелете и издълбайте ябълките и ги нарежете на 4 дебели парчета. Поставете по едно парче ябълка върху всяко свинско ребро, овкусете със сол и черен пипер и поръсете с кафява захар.
Стъпка 3 /5
Когато режимът FRIES (Пържени картофи) приключи, поставете грил плочата над картофите и настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C за предварително загряване за 15 минути.
Стъпка 4 /5
Когато таймерът прозвучи, добавете свинските ребра върху горещата грил плоча, с ябълката нагоре, затворете вратата и настройте готвенето в режим GRILL (Гриловане) на 200°C за 10 минути.
Стъпка 5 /5
Сервирайте свинските ребра и ябълката с картофите.