Сувлаки с дзадзики в арабска питка
- Общо време 6ч. 17мин.
- 15мин.
Приготвяне - 2мин.
Приготвяне - 6ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (8)
Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill+ XL Snacking&Baking, Мултифункционален Грил GC724D12, Аксесоар за закуски и печене, 9 Програми Грил Tefal OptiGrill 2в1 GC772D Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
400 г Свинско филе
50 мл Зехтин
1 броя Лимон
2 скилидка Чесън
1 броя Кромид лук
1 с.л. Сушен риган
Морска сол
Пипер
1 броя Червен лук
2 броя Домати
Дзадзики
Арабска питка
Листа от зелена салата
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете свинското филе на резени с дебелина 2 см.
Стъпка 2 /6
Направете марината от зехтина, лимоновия сок, пресованата скилидка чесън, ситно нарязания лук, ригана и малко сол и черен пипер.
Стъпка 3 /6
Поставете свинските медальони върху равна повърхност, след което ги набодете на дървени шишчета.
Стъпка 4 /6
Оставете шишчетата да се накиснат в марината в хладилника за 6 часа.
Стъпка 5 /6
Изберете програма Свинско и гриловайте шишчетата, докато станат хрупкави.
Стъпка 6 /6
Поднесете грилованите шишчета върху топли арабски питки със маруля, резенчета домат, нарязан на кръгчета червен лук и дзадзики.