Сьомга със зелено къри
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
2 с.л. Неутрална мазнина
2 скилидка накълцан чесън
1 ч.л. Прясно настърган джинджифил
2 Големи зелени чушки, нарязани на лентички
1 Ситно накълцан лук
2.5 с.л. Зелена къри паста
400 г Кокосово мляко
1 Лайм (сок и настъргана кора)
20 cl Вода
0.5 ч.л. Царевично брашно
4 филе Сьомга (филета по по 120 г)
4 Зелен лук, накълцан на ситно
4 с.л. Накълцан пресен кориандър
4 ч.л. Счукани фъстъци
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Добавете неутралната мазнина, чесъна, джинджифила, чушките и лука в купата на мултикукъра.
Стъпка 3 /6
Запържете 2 минути. Добавете къри пастата, кокосовото мляко, сока и настърганата кора от лайм, водата, царевичното брашно. Разбъркайте.
Стъпка 4 /6
Поставете сьомгата на решетката в горна позиция, над къри соса.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервира се горещо с пресен лук, кориандър и фъстъци.