Атлантическа треска с къри и куркума
- Общо време 1ч.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (12)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
60 cl Кокосова сметана
3 ч.л. средно лютиво къри на прах
1 ч.л. Куркума на прах
1 Лук шалот
10 г джинджифил
1 клечка, стрък Лимонена трева
Сол и черен пипер
4 г стекчета от атлантическа треска
2 с.л. кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В съд смесете кокосовата сметана, подправките, лука шалот, джинджифила и лимонената трева. Подправете със сол и черен пипер. Потопете рибата в маринатата и я оставете да се маринова в хладилник 30 минути.
Стъпка 2 /5
Извадете маринованите рибни стекчета и ги поставете върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /5
Междувременно прехвърлете маринатата в тенджера, след като отстраните лука шалот, джинджифила и лимонената трева. След като заври, оставете маринатата до доизври 5 минути, за да се получи хомогенен сос. Подправете още, ако е необходимо.
Стъпка 4 /5
Когато рибните стекчета станат готови, ги прехвърлете в чиниите и ги залейте със соса. Посипете отгоре с накълцан кориандър
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага с гарнитура креолски ориз. Добър апетит!