Крамбъл с ябълки и червени горски плодове
- Общо време 55мин.
- 15мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
500 г Ябълки
600 г Червени горски плодове (ягоди, малини, боровинки)
60 г Кафява захар
2 с.л. Натурален течен екстракт от ванилия
150 г Пудра захар
100 г Смлени бадеми
240 г Омекотено масло
300 г Брашно за сладкиши
6 клонки Мащерка
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Обелете ябълките. Отстранете семките и сърцевината. Нарежете ябълките на малки парчета. Изплакнете ягодите и боровинките.
Стъпка 2 /7
Смесете ягодите, малините и боровинките в купа. Добавете парчетата ябълки, кафявата захар и екстракта от ванилия.
Стъпка 3 /7
Направете крамбъла. Поставете захарта, смлените бадеми, маслото, нарязано на малки парчета, брашното и листата от мащерка в купа. Разбъркайте с върховете на пръстите си.
Стъпка 4 /7
Изсипете плодовете в съд за печене с размери 23 x 23 см, след което разпределете сместа за крамбъла отгоре.
Стъпка 5 /7
Поставете съда за печене върху решетката за печене. Поставете решетката за печене на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 6 /7
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 170°C и задайте време за готвене 40 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /7
Оставете да се охлади и сервирайте топло или студено. Поднесете с топка сладолед.