Печени морковени пръчици с чесън и пармезан
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
800 г Големи моркови
4 с.л. Зехтин
80 г Пармезан
1 ч.л. Чесън на прах
1 Лимон
Сол, черен пипер
2 с.л. Пресен магданоз
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете морковите и отстранете краищата им. Нарежете морковите по дължина на половинки или четвъртинки, в зависимост от размера им. Нарежете морковите на пръчици с големината на пържени картофи.
Стъпка 2 /6
Поставете морковените пръчици в купа и добавете зехтина, пармезана, чесъна на прах и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Стъпка 3 /6
Разпределете пръчиците върху тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /6
Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 20 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /6
По време на готвенето разбърквайте редовно пръчиците с помощта на щипки или шпатула.
Стъпка 6 /6
Извадете от фурната и поръсете с пресен нарязан магданоз. Сервирайте веднага.