Пилешки бутчета с чесън и панирани тиквички с пармезан
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
За пилето:
6 Пилешки бутчета
0.5 червен лук
2 скилидка Чесън
2 с.л. Настърган джинджифил
3 cl Чесън, джинджифил и чили сос
3 cl Соев сос с ниско съдържание на натрий
3 cl Изцеден портокалов сок (1 портокал)
Сол и пипер
2 Зелен лук
За тиквичките:
4 Тиквички
1 с.л. Микс от италиански подправки
90 г брашно
2 яйца
180 г Панко галета
45 г настърган пармезан
1 с.л. Мазнина
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В блендер сложете червения лук, обелените скилидки чесън, джинджифила, чили соса, соевия сос и портокаловия сок. Подправете със сол и черен пипер. Пасирайте докато се получи гладък сос. Запазете 60 мл от соса. Сложете бутчетата в голяма купа и ги залейте с останалия сос.
Стъпка 2 /8
В дълбока чиния смесете брашното, солта, черния пипер и микса от италиански подправки. В друг дълбок съд разбийте яйцата. В последен съд с месете пармезана с панко галетата.
Стъпка 3 /8
Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби. Потопете ги в брашнената смес, след това в яйцето и накрая в микса от галета и пармезан.
Стъпка 4 /8
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 15 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 15 минути. Сложете лист хартия за печене върху грил решетката в чекмедже 2 и наредете отгоре тиквичките. Намажете тиквичките леко с мазнината. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /8
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Поставете бутчетата върху грил решетката в чекмедже 1.
Стъпка 6 /8
По средата на времето за готвене обърнете бутчетата, за да се изпекат равномерно и разбъркайте тиквичките.
Стъпка 7 /8
Проверете дали бутчетата са изпечени добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 8 /8
Поднесете бутчетата веднага. Поръсете с нарязан зелен лук непосредствено преди да сервирате. Добавете отгоре останалия сос и тиквички.