Агнешки котлети с печени зеленчуци
- Общо време 2ч. 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 2ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За котлетите:
6 агнешки котлети
11 cl Зехтин
6 cl Лимонов сок
Лимон
2 ч.л. Сушен риган
2 с.л. Накълцан пресен магданоз
8 скилидка Накълцан чесън
Сол и пипер
За печените зеленчуци:
200 г Броколи
125 г моркови
0.5 Червена чушка
0.5 червен лук
0.5 с.л. Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подсушете добре агнешките котлети. В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, настърганата лимоновата кора, ригана, магданоза и чесъна. Подправете със сол и черен пипер. Поставете агнешките котлети в плик за замразяване във фризер и ги залейте с маринатата. Затворете плътно плика и го оставете в хладилника 2 часа.
Стъпка 2 /7
Измийте зеленчуците. Нарежете броколите на розички. Обелете морковите и ги нарежете на шайби. Отстранете семките от чушката и я нарежете на кубчета. Обелете и нарежете лука. Сложете зеленчуците в малка купа и добавете зехтин, сол и черен пипер.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 10 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 30 минути. Сложете зеленчуците на грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /7
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете агнешките котлети на грил решетката в чекмедже 1.
Стъпка 5 /7
Обърнете котлетите по средата на времето за готвене. По средата на времето за готвене разклатете чекмеджето, за да разбъркате зеленчуците.
Стъпка 6 /7
Проверете дали всичко е сготвено и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Сервирайте котлетите с печените зеленчуци.