Банички пури със сирене фета
- Общо време 32мин.
- 20мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
350 г сирене фета
1 Разбито яйце
1 Яйчен жълтък
1 Яйчен белтък
2 ч.л. Сушена мента
1 саше точени кори
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Натрошете сиренето фета с вилица и го сложете в малка купа. Сложете цялото яйце, жълтъка и джоджена. Подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Стъпка 2 /7
Разгънете една от точените кори и я намажете с малко белтък. Поставете втора кора отгоре. Нарежете корите на 6 квадрата. Разпределете 1,5 супени лъжици натрошено сирене фета по дължина върху всеки квадрат и го навийте като пура. Повтаряйте, докато продуктите свършат.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 180°C за 10 минути. Поставете пуричките на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 12 минути. Поставете пуричките на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /7
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене обърнете пуричките.
Стъпка 6 /7
Проверете дали са се сготвили добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Поднесете пуричките докато са още топли с гарнитура салата от печена царевица.