Печена тиква със сирене фета и мащерка
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г Тиква (около половин тиква)
50 г Червен лук (около половин глава)
Сол и пипер
1 с.л. Зехтин
25 г Тиквени семки
100 г Сирене фета
3 стръкче Прясна мащерка
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте тиквата, отстранете семките и ги изхвърлете. Нарежете тиквата на шайби с дебелина около 1 см. Обелете и нарежете на ситно червения лук.
Стъпка 2 /4
Поставете тиквата и нарязания на кубчета лук в тавата за печене. Посолете и поръсете с черен пипер, а после и със зехтин. Добавете тиквените семки и натрошете отгоре сиренето фета и мащерката.
Стъпка 3 /4
Поставете тавата във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, оставете да се готви 10 минути.
Стъпка 4 /4
Сервирайте.