Банички пури със сирене фета
- Общо време 40мин.
- 30мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
200 г Сирене фета
1 Яйце
1 с.л. Течна сметана
1 с.л. Зехтин
1 с.л. накълцана прясна мента
Пипер
4 Листове бутер тесто
40 г разтопено масло
1 ч.л. червен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
С вилица натрошете сиренето фета и го прехвърлете в съд. Добавете яйцето, сметаната, зехтина и накълцана прясна мента. Добавете щипка черен пипер и разбъркайте докато се получи гладка смес.
Стъпка 2 /7
Вземете лист точени кори и намажете половината с разтопено масло, след което я прегънете, така че дебелината на кората да се удвои. Нанесете още масло върху сгънатата повърхност и я прегънете наполовина за втори път, така че кората да стане четири пъти по-дебела.
Стъпка 3 /7
Върху сгънатата така кора за баница сипете една лъжица от сместа със сиренето. Прегънете страните на тестото, за да покрият плънката и внимателно навийте във формата на пура.
Стъпка 4 /7
Намажете върховете на пуричките с разтопено масло и поръсете леко с червен пипер.
Стъпка 5 /7
Сложете пуричките в тавата в уреда, без да ги застъпвате. Започнете да готвите.
Стъпка 6 /7
Обърнете пуричките по средата на времето за готвене.
Стъпка 7 /7
Ако искате да направите по-голямо количество, разделете пуричките на две партиди.