Бланкет от сьомга
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
900 г Филе от сьомга, нарязано
300 г Печурки, тънко нарязани
1.5 бр. Глава лук, нарязан
300 г Моркови, нарязани
150 г Миди
1 бр. Букет гарни
1.5 бр. Стрък розмарин
300 мл Пълномаслена сметана
300 мл Рибен бульон
3 с.л. Магданоз, нарязан
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Нарежете гъбите на тънко.
Стъпка 3 /6
Нарежете лука на дребно.
Стъпка 4 /6
Сложете всички съставки в съда за готвене. Подправете със сол и черен пипер. Затворете.
Стъпка 5 /6
Готвене под налягане
Стъпка 6 /6
Извадете розмарина и букета гарни. Сервирайте с магданоз и ориз басмати.