Бульон от зеленчукови остатъци
- Общо време 1ч. 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2000 мл
400 г Зеленчукови обелки
Моркови, зелената част от праза, листа целина, целина, копър, джинджифил
Обелки от лук или шалот
1 броя Чесън
1 с.л. Черен пипер на зърна
1 с.л. Морска сол
1 броя Букет-гарни
2 л Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /3
"Предварително загрейте тенжерата си с незалепващо покритие Tefal: когато темепратурният индикатор стане равномерно червен, е достигната идеалната температура за започване на готвене. Задушете счуканите скилидки чесън в малко олио.
Стъпка 2 /3
Добавете зеленчуковите обелки и ги покрийте обилно със студена вода. Добавете солта, черния пипер и букета-гарни.
Стъпка 3 /3
Покрийте своята тенджера Tefal с капак, за да спестите енергия и я оставете да къкри 40 мин до 1 ч за максимално добър вкус. Филтрирайте, за да премахнете обелките и остатъците: ще получите идеалния бульон за приготвяне на вашите макарони."