Веган бекон от моркови
- Общо време 1ч. 18мин.
- 18мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
9 cl Соев сос
6 cl Зехтин
2 с.л. Кленов сироп
3 с.л. Тахан
1 с.л. Червен пипер
2 с.л. Чесън на прах
1 ч.л. Черен пипер
6 Големи моркови
1 с.л. Неутрално масло
Аксесоари
2 бр решетки
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В голяма купа смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп, тахана, червения пипер, чесъна на прах и черния пипер.
Стъпка 2 /6
Обелете морковите. С помощта на белачка "белете" морковите отгоре надолу, за да се получат ленти с размер на парче бекон.
Стъпка 3 /6
Сложете морковените ленти в купата и ги мариновайте за поне 30 минути.
Стъпка 4 /6
Поставете по един лист хартия за печене върху двете грил плочи. Намажете ги с олио. Разпределете напълно отцедените морковени ленти върху всяка грил плоча, без да позволявате да се допират. Поставете грил плочите върху горния и средния рафт на уреда и затворете вратата.
Стъпка 5 /6
Настройте програма FRIES (Пържени картофи) на 180°C за 15 минути. По средата на готвенето разменете грил плочите и затворете отново вратата, за да завършите готвенето.
Стъпка 6 /6
След като програмата приключи, повторете процеса с втората партида.