Веган бургери
- Общо време 20мин.
- 0мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
200 г Нарязано червено зеле
150 г Настъргани моркови
120 г Веган майонеза
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. Чесън на прах
3 саше Джакфрут на парчета (общо нетно отцедено тегло: 440 г)
8 Веган хлебчета за бургер
220 г Барбекю сос
Сол и пипер
2 ч.л. Пушен червен пипер
15 капка Подправка с аромат на дим (Течен пушек)
Приготвяне
Стъпка 1 /5
За зелевата салата: Сложете суровите зеленчуци в купа. Добавете веган майонеза, ябълков оцет, чесън на прах, сол и черен пипер. Разбъркайте и мариновайте в хладилника поне за час. Колкото по-дълго мариновате, толкова по-крехка ще бъде зелевата салата. Колкото по-кратко е времето за мариноване, толкова по-хрупкава ще стане тя. Изберете варианта, който отговаря на вашия вкус.
Стъпка 2 /5
Накъсайте джакфрута с пръсти в голяма купа, докато докарате текстурата на дърпано свинско. Покрийте с вода и оставете настрана 5-10 минути. Изплакнете отново и изстискайте колкото е възможно повече сок от джакфрута. Върнете джакфрута в купата и добавете барбекю соса, сол, черен пипер, пушен червен пипер, подправка с аромат на дим (Течен пушек) и разбъркайте.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 180°C за 20 минути. Извадете решетката и сложете 650 г джакфрут в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 20 минути. Извадете решетката и сложете 450 г джакфрут в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /5
Разбъркайте по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Подредете грилования джакфрут върху питките за бургер и отгоре добавете зелева салата. Сервирайте с гарнитура картофи на ветрило.