Веган бургер
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
4 бр. Големи домати Марманд
4 бр. Пържоли от сайтан
4 бр. Ементал, резен
80 г Сладко-кисели краставички, нарязани
100 г Бял лук, тънко нарязан
4 ч.л. Кетчуп
2 ч.л. Зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Накълцайте лука.
Стъпка 3 /7
Нарежете доматите на половинки, за да ги използвате като хлебчета за бургери. Излейте олиото в съда.
Стъпка 4 /7
Запържете лука в олиото, докато омекне. Пригответе бургерите: основа от домат, сос, лук, кисели краставички, веганска пържола, сирене, домат отгоре.
Стъпка 5 /7
Сложете бургерите с домати в съда. (при 6 броя подредете 4 отдолу, 2 отгоре и горните резени домат отстрани). Добавете 100 мл вода.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Извадете внимателно бургерите. Сервирайте.