Бургер с гриловани култивирани печурки
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Малки култивирани печурки
4 с.л. Песто
4 Питки за бургер
2 авокадо
1 Червена чушка
Маруля
4 резена Веган сирене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте гъбите. С четка намажете гъбите със соса песто.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 10 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /5
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете печурките на грил решетката в чекмедже 1. Затиснете ги с тежък предмет отгоре (например с чугунен тиган) и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 4 /5
По средата на времето за готвене, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да разбъркате гъбите.
Стъпка 5 /5
Сервирайте гъбите веднага в хлебчетата за бургер със салата, няколко резена авокадо, няколко лентички червена чушка, веган сирене и малко сос песто. Сервирайте с гарнитура пържени тиквени пръчици.