Грилована наденица с горчица
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
700 г Наденица
1 с.л. Едрозърнеста горчица
2 Незахаросан мед
100 мл Бира
2 Мащерка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
В тенджера сложете меда, горчицата, мащерката и бирата. Оставете да къкри. Гответе, като разбъркате редовно, толкова време, колкото е необходимо, за да се свари наденицата.
Стъпка 2 /4
Ако използвате наденица Чиполата, развийте лекичко обвивката между надениците и леко натиснете месестата част, така че да се оформи една дълга наденица. Сгънете наденицата във форма на подкова си и я набодете две поставени перпендикулярно дървени шишчета, които да я фиксират в тази позиция.
Стъпка 3 /4
Включете грила. Изберете програма Наденица и натиснете OK. Веднага след като загрее, сложете наденицата върху грил плочата и затворете грила. Гриловайте, докато индикаторът за ниво на изпичане светне в червено.
Стъпка 4 /4
Сложете наденицата в чиния и я намажете с горчичния сос.