Грилована риба тон със сусам и печено авокадо
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За рибата тон:
450 г Червен риба тон
40 г Бял сусам
40 г Черен сусам
2 с.л. сусамово олио
За авокадото:
2 авокадо
1 с.л. сусамово олио
За дресинга:
1 ч.л. Настърган джинджифил
2 с.л. Соев сос
1 с.л. Оризов оцет
2 с.л. сос понзу
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Смесете джинджифила, соевия сос, оризовия оцет и соса понзу заедно в малка купа. Покрийте и оставете на хладно място.
Стъпка 2 /8
Разрежете авокадото на две и отстранете костилката. Отстранете кората и разрежете всяка половинка на две, така че да се получат 4 резена авокадо. Изсипете сусама в дълбока чиния. Намажете рибата тон със сусамово олио и я оваляйте в сусамовите семена, докато се покрие добре.
Стъпка 3 /8
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 3 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 180°C за 2 минути. Сложете рибата тон върху грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /8
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време.. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /8
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете парчетата авокадо на грил решетката в чекмедже 1, като ги раздалечите леко едно от друго. Намажете ги със сусамовото олио и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 6 /8
Обърнете парчетата авокадо по средата на времето за готвене. Обърнете рибата тон по средата на времето за готвене.
Стъпка 7 /8
Уверете се, че рибата е добре сготвена. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера на парчетата. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 8 /8
Нарежете рибата тон и сервирайте с резенчета авокадо. Поръсете с нарязан зелен лук, халапеньо и пържен лук.