Стекове от риба тон със замразени зеленчуци
- Общо време 20мин.
- 5мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Стекове от червена риба тон
2 с.л. Лимонов сок
1 с.л. Зехтин
2 ч.л. Накълцан чесън
2 ч.л. Сушена мащерка
Сол и пипер
1 с.л. Лимонови кори
350 г Замразени зеленчуци за стир-фрай
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В дълбок съд мариновайте стековете от риба тон в лимонов сок, зехтин, чесън и мащерка. Подправете със сол и черен пипер. Покрийте и оставете в хладилника 30 минути.
Стъпка 2 /6
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Сложете стековете от риба тон на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 15 минути. Сложете зеленчуците на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /6
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време.. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /6
По средата на времето за готвене обърнете стековете риба тон в чекмедже 1. По средата на времето за готвене разбъркайте зеленчуците в чекмедже 2.
Стъпка 5 /6
Проверете дали рибата тон е сготвена добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /6
Сервирайте рибата тон с настъргана лимонена кора и зеленчуци.