Гриловани рибай стекове със сос Чимичури
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
2 с.л. Червен винен оцет
1 с.л. Прясно изстискан лимонов сок
4 скилидка Чесън, накълцан на много ситно
1 с.л. Сол и черен пипер
2 мл Чили на люспи
1 броя Дафинов лист
3 с.л. Зехтин
125 мл Много ситно накълцан пресен магданоз
2 броя Рибай стекове, около 6 унции (175 г) всеки
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разбъркайте оцета с лимоновия сок, чесъна, половината сол и черен пипер, лютия пипер на люспи и дафиновия лист. Разбийте със зехтин, докато съставките се смесят добре. Добавете магданоза и разбъркайте хубаво. Оставете да престои поне 15 минути, след което извадете и изхвърлете дафиновия лист.
Стъпка 2 /4
През това време подсушете пържолите с кухненска хартия. Поръсете с останалата сол и черен пипер двете страни на всяка пържола.
Стъпка 3 /4
Ако вашият OptiGrill не е свързан с безплатното приложение My Tefal: - Включете грила - Изберете подходящата програма и натиснете OK Ако вашият OptiGrill е свързан с безплатното приложение My Tefal: - - Персонализирайте вашите предпочитания за готвене, като натиснете върху връзката под описанието на тази стъпка и натиснете OK на вашия OptiGrill. След това продължете с рецептата: Намажете плочите с малко спрей за готвене. След като индикаторът спре да мига в лилаво, поставете пържолите върху плочата и затворете грила. Гответе, докато цветът на светлинния индикатор се промени до предпочитаната от вас степен на изпичане; жълто (алангле), оранжево (средно изпечно) или червено (добре изпечено).
Стъпка 4 /4
Преместете пържолите в чиния и я покрийте с фолио. Оставете ги така 5 минути преди да сервирате. Сервирайте пържолите със сос чимичури отстрани или ги полейте с него.