Ростбиф със сос чимичури
- Общо време 27мин.
- 20мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
1.2 кг Говеждо контрафиле
100 мл Зехтин
37 г Магданоз, ситно нарязан
3 бр. Скилидка чесън, нарязана
1 бр. Глава лук, ситно нарязан
3 ч.л. Риган
3 ч.л. Сушен пипер, едро млян
3 с.л. Червен винен оцет
0.75 ч.л. Захар
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Смесете в купа олиото с всички останали съставки (с изкл. на говеждото). Подправете месото със сол.
Стъпка 3 /6
Капнете малко олио в съда. Запечете месото от всяка страна за 2 минути.
Стъпка 4 /6
Добавете 70 мл вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне при ниско налягане: 7 минути
Стъпка 6 /6
Оставете ростбифа да престои 7 минути, без да го отваряте. Сервирайте със соса.