Дал от леща и лук
- Общо време 8мин.
- 5мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
3 с.л. Олио
1.5 бр. Глава червен лук
3 бр. Скилидка чесън
3 ч.л. Смес от индийски подправки
1.5 ч.л. Куркума
750 г Леща
120 г Домати
150 мл Кокосово мляко
1.5 бр. Лайм
3 бр. Стрък кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /8
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда.
Стъпка 5 /8
Добавете подправките и гответе в продължение на 30 секунди. Добавете лука и чесъна. Пригответе ги за 1 минута.
Стъпка 6 /8
Добавете останалите съставки, с изключение на листата кориандър и лайма.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Гарнирайте с листа от кориандър. Сервирайте с резенчета лайм.