Картофена салата със сьомга
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
20 cl Зехтин
0.5 Лимон (сок и настъргана кора)
1 скилидка Чесън, накълцан на ситно
50 г Листа бейби спанак
5 стръкче Мента
1 ч.л. Пушен червен пипер
30 cl вода
600 г Пресни картофи
300 г Филе от сьомга
4 Рохко сварени яйца, обелени и нарязани на филийки
1 мерна еденица Червен лук, накълцан на ситно
1 ч.л. Ситно нарязан див лук
50 г Рукола
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете зехтина, лимона, чесъна, спанака, ментата и червения пипер в купа. Оставете соса настрана.
Стъпка 3 /5
Сложете водата и картофите в купата на мултикукъра. Поставете сьомгата върху решетката в горна позиция, над картофите.
Стъпка 4 /5
Гответе под налягане.
Стъпка 5 /5
Изцедете. Преместете в хладилника. Смесете соса с всички съставки.