Картофена салата на грил със сос чимичури
- Общо време 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 връзки Пресен магданоз, нарязан
2 с.л. Пресен риган, нарязан
4 с.л. Накълцан див лук
4 скилидка Чесън, обелен
1 Червена люта чушка, нарязана
2 с.л. Червен винен оцет
0.5 Лайм (или лимон)
12 cl Зехтин
600 г Пресни картофи
600 г Малки сладки картофи
4 с.л. Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе соса Чимичури. Измийте ароматните подправки и отстранете големите стебла. Пъхнете ги в кухненския робот с чесъна, чилито, оцета, лимоновия сок и зехтина. Пасирайте и оставете на хладно място.
Стъпка 2 /5
Измийте и подсушете обикновените картофи. Направете същото със сладките картофи. Няма нужда да ги белите. Нарежете двата вида картофи по дължина на дълги клинове.
Стъпка 3 /5
Сварете предварително обикновените картофи и сладките картофи в подсолена вода на среден огън 8 до 10 минути. Проверете дали са сварени, като ги набодете с вилица. Не трябва да са много меки, за да не разпаднат в грила. Охладете ги със студена вода. Отцедете ги и ги прехвърлете в купа. Подправете със сол и черен пипер и добавете зехтина. Разбъркайте внимателно.
Стъпка 4 /5
Отворете вашия OptiGrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете картофите върху грил плочата и гответе за 10 до 15 минути, като ги обърнете по средата, така че и двете страни да се запекат добре.
Стъпка 5 /5
Сервирайте картофите със соса Чимичури. Комбинирайте ги с гриловани меса.