Миди Сен Жак фламбирани с коняк
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
15 бр. Миди Сен Жак
15 г Масло
3 с.л. Нарязан шалот
0.5 с.л. Нарязан чесън
1 с.л. Нарязан магданоз
100 мл Коняк
200 мл Сухо вино
200 мл Сметана
Пипер
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Загрейте своя тиган Tefal, докато Thermo-Signal стане червен. Това означава, че тиганът ви е с правилната температура, за да започнете да готвите. Разтопете маслото с лук шалот, след това добавете миди.
Стъпка 2 /6
Задушете мидите, но ги оставете прозрачни в средата. След това ги извадете от тигана и ги отделете настрана. Добавете чесъна и магданоза в тигана и оставете да се готви за няколко секунди.
Стъпка 3 /6
Загрейте тигана и изсипете коняка. След това фламбирайте, докато пламъкът изгасне.
Стъпка 4 /6
За да успеете да запалите ястието си, изсипете чаша алкохол по ваш избор върху съставките си в горещия тиган. Драснете клечка кибрит и запалете по ръба на тигана си. Уверете се, че не фламбирате под абсорбатора.
Стъпка 5 /6
След като пламъкът изгасне, добавете мидите. Не флмбирайте мидите, тъй като това би влошило вкуса. След това добавете бялото вино и го оставете да се намали наполовина. Добавете сметаната и я оставете по-дълго, докато сосът се сгъсти.
Стъпка 6 /6
Консумирайте ястието горещо с паста или задушени зеленчуци.