Миди с грилован фенел и салата от червено цвекло
- Общо време 42мин.
- 15мин.
Приготвяне - 27мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Голям портокал
1 Голям лимон
2 с.л. Пчелен мед
3 с.л. Зехтин
Сол и пипер
16 Миди (около 350 г без черупките)
350 г Фенел (около 1 бр.)
450 г Предварително сварено и обелено цвекло (около 2 големи)
10 cl Вода
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Настържете кората на портокала и лимона и ги изстискайте. Сложете сока и кората в голяма купа. Добавете меда, зехтина, сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 2 /7
Сложете мидите в малък съд, добавете 4 супени лъжици от приготвения от вас цитрусов винегрет и оставете да се мариноват в хладилника, докато приготвите останалото.
Стъпка 3 /7
Измийте фенела и го нарежете на парчета около 0,5 см. Оставете ги настрана. Нарежете цвеклото на парчета с дебелина 0,5 см и ги сложете в тавата за печене с 6 супени лъжици от цитрусовия винегрет и водата.
Стъпка 4 /7
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе парчетата цвекло 5 минути, като ги обърнете веднъж.
Стъпка 5 /7
Отворете Optigrill на позиция за цяло ястие и завъртете копчето отстрани на позиция 4. Поставете нарязания на парчета фенел върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на две партиди) и гриловайте 5 минути от всяка страна.
Стъпка 6 /7
Прехвърлете грилования фенел в чиния. Поставете мидите върху грил плочата и гриловайте 7 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене. Добавете малко вода към цвеклото, ако започне да се карамелизира твърде много.
Стъпка 7 /7
Добавете резените цвекло и мидите към фенела и залейте с останалия цитрусов винегрет. Сервира се топло.