Ориз по кантонски
- Общо време 12мин.
- 5мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
240 г Тайландски ориз
2 бр. Яйце
2 с.л. Замразен зелен грах
2 с.л. Сладка царевица
2 бр. Стрък зелен лук, нарязан
2 с.л. Замразени варени скариди
2 с.л. Бекон на ивици
1 ч.л. Сладък соев сос
2 с.л. Сусамово олио
330 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Излейте сусамовото олио в съда. Счупете яйцата.
Стъпка 3 /6
Разбъркайте яйцата. Извадете ги. Нарежете ги. Оставете ги настрани. Запържете ивиците бекон и белите части на лука.
Стъпка 4 /6
Добавете сладката царевица, зеления грах, скаридите, ориза, водата и соевия сос. Добавете щипка сол.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 7 минути
Стъпка 6 /6
Добавете яйцата. Разбъркайте. Наслаждавайте се.