Ориз по японски
- Общо време 13мин.
- 8мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
240 г Японски ориз
50 г Мляно свинско месо
30 г Моркови, тънко нарязани
250 мл Бульон Даши или рибен бульон
10 мл Соев сос
0.5 ч.л. Настърган джинджифил
1 с.л. Саке
2 с.л. Гъби шиитаке или обикновени гъби
0.5 ч.л. Захар
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете на тънко гъбите.
Стъпка 3 /7
Настържете джинджифила.
Стъпка 4 /7
Изплакнете ориза два пъти.
Стъпка 5 /7
Добавете всички съставки в купа. Разбъркайте добре.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте!