Ориз по испански
- Общо време 18мин.
- 10мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
240 г Късозърнест ориз
400 г Пилешко филе, на кубчета
70 г Меко чоризо, ситно нарязано
100 г Варени миди
100 г Обелени чушки, на кубчета
100 г Лук, ситно нарязан
2 бр. Домат, нарязан
100 г Зелен грах, нарязан на 2
0.66 ч.л. Куркума
480 мл Вода
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /9
Измийте и нарежете домата.
Стъпка 4 /9
Нарежете пилешките филенца.
Стъпка 5 /9
Сложете чоризото, лука и чушките в съда.
Стъпка 6 /9
Запържете чоризото, лука и чушките.
Стъпка 7 /9
Добавете пилешкото и разбърквайте. След това добавете останалите съставки без мидите. Подсолете и разбъркайте отново.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 8 мин.
Стъпка 9 /9
Добавете мидите. Разбъркайте добре и сервирайте.