Паеля
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 пиле (1,2 кг)
250 г калмари
12 големи миди
6 големи скариди
150 г салам чоризо
1 пиперка
3 домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
100 г зелен грах
200 г ориз
4 с.л. зехтин
0.75 л пилешки бульон
Шафран
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нагласете термостата на 100 °C на програма Rice Rice/Risotto. Налейте олиото в купа и запържете добре дузината от пилешки хапки. Извадете и ги оставете настрана.
Стъпка 2 /4
В същата мазнина последователно добавяйте салама чоризо, нарязан на кръгчета, калмара, пиперките, нарязани на ленти, накълцаните лук и чесън, доматите, нарязани на четвъртини, солта, пипера и шафрана.
Стъпка 3 /4
Запържете ги за 10 минути, докато бъркате постоянно. Добавете ориза и зеления грах и разбъркайте добре. Добавете пилето, скаридите и мидите отгоре. Налейте бульона и оставете да поври 3 минути.
Стъпка 4 /4
Нагласете термостата на 80 °C на програмата Keep warm и оставете така за петнадесет минути, докато набъбне оризът. Сервирайте.