Патладжан с киноа
- Общо време 21мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
350 г Кисело мляко
2 с.л. Лимонов сок
1 накълцан лук
110 г Едро нарязани гъби
2 скилидка накълцан чесън
2 с.л. Зехтин
120 г Сурова киноа
80 г Едро смлени орехи
35 cl Зеленчуков бульон
0.5 ч.л. Млян кимион
2 мерна еденица Малки патладжани, нарязани на две по дължина
100 г Семена от нар
5 листо Накълцани листенца мента
Сол и пипер
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /7
Смесете киселото мляко и лимона в малка купа. Оставете в хладилника.
Стъпка 3 /7
Запържете до златисто кафяво гъбите, чесъна и лука в зехтина за 3 минути в купата на мултикукъра.
Стъпка 4 /7
Добавете киноата, орехите, бульона и кимиона.
Стъпка 5 /7
Сложете патладжаните върху решетката, над киноата.
Стъпка 6 /7
Гответе под налягане.
Стъпка 7 /7
Оставете да изстине. Напълнете патладжаните с киноата. Добавете киселото мляко, нара и джоджена.