Печени кореноплодни зеленчуци с кленов сироп
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Моркови
6 Пащърнак
500 г Сладки картофи
4.5 cl Зехтин
1.5 ч.л. Мащерка
Сол, черен пипер
4.5 cl Ябълков оцет
1 Портокал
7.5 cl Кленов сироп
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Обелете зеленчуците, след това нарежете морковите на дебели филийки, а пащърнака и сладкия картоф - на кубчета с дължина 2 см.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в купата и сложете зеленчуците в нея. Полейте с около 2 супени лъжици зехтин, след което поръсете с мащерка и подправете със сол и черен пипер. Уред с автоматични програми: Настройте режим GRILL (Гриловане) на 200°C и загрейте за 15 минути. Гответе 30 минути, като не забравяйте да разбъркате по средата на готвенето. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 200°C и загрейте за 15 минути. Гответе в продължение на 30 минути, като не забравяйте да разбъркате по средата на готвенето.
Стъпка 3 /3
Междувременно смесете останалото олио с оцета, настърганата портокалова кора, сиропа и щипка сол и черен пипер. След като се сготвят, залейте зеленчуците с винегрета и сервирайте.