Пилешки бутчета с резенчета картофи
- Общо време 1ч. 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 1ч. 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
8 Пилешки бутчета
5 г Червен пипер
2 ч.л. Провансалски подправки
2 ч.л. Кафява захар
Сол, черен пипер
10 cl Зехтин
8 Картофи
2 ч.л. Сух магданоз
2 ч.л. Лют червен пипер на прах
Аксесоари
Разделител Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Потупайте пилешките бутчета с хартиена кърпа, за да ги подсушите. Сложете ги в голяма купа.
Стъпка 2 /5
В малка купа смесете 3 г червен пипер, провансалски подправки, кафява захар, сол и черен пипер. Добавете 40 мл зехтин в купата с пилешкото месо и поръсете с подправките, като разбърквате, докато месото се покрие напълно.
Стъпка 3 /5
Измийте картофите и ги нарежете на резенчета. Поставете ги в голяма купа. Добавете 60 мл зехтин, 2 супени лъжици червен пипер, магданоз, лют червен пипер, сол и черен пипер и разбъркайте добре, за да покриете картофите с подправките.
Стъпка 4 /5
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим FRIES (Пържени картофи) за P1. За P2 изберете режим ROAST CHICKEN (Печено пиле). Първо добавете половината от картофените резенчета. Когато таймерът прозвучи, поставете 4 пилешки бутчета от другата страна на разделителя и продължете готвенето. След 10 минути обърнете пилешкото, след което продължете готвенето.
Стъпка 5 /5
След като готвенето приключи, повторете процеса с втората партида.