Пилешки крилца по азиатски
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
700 г Пилешки крилца
3 с.л. Зехтин
4 с.л. Царевично брашно
Сол и пипер
2 с.л. Пчелен мед
2 с.л. Соев сос
2 с.л. Винен оцет
2 с.л. Сусамово олио
1 зелен лук
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В голяма купа смесете пилешките крилца с олиото и царевичното брашно. Подправете обилно. В друга купа смесете меда, соевия сос, винения оцет и сусамовото олио. Оставете настрана.
Стъпка 2 /6
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 180°C за 30 минути. Сложете 450 г пилешки крилца върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПИЛЕШКО на 180°C за 35 минути. Сложете 250 г пилешки крилца на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /6
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /6
След 25 минути покрийте пилешките крилца с маринатата и затворете чекмеджето, за да продължи готвенето.
Стъпка 5 /6
Проверете дали пилешките крилца са сварени добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /6
Поднесете пилешките крилца веднага с картофи и барбекю сос.