Пилешки биволски крилца на грил
- Общо време 5мин.
- 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г пилешки крилца
100 г Обикновено брашно
1 с.л. Бял винен оцет
Сол
1 с.л. Растителна мазнина
2 с.л. Разтопено масло
2 с.л. Доматен сос
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Смесете брашното, червения пипер, солта и черния пипер в голям плик за съхраняване на продукти във фризер. Добавете пилешките крилца и разбъркайте, докато се покрият напълно със сместа от брашно и червен пипер.
Стъпка 2 /4
Поставете пилешките крилца в голяма купа и ги поръсете с растителна мазнина. Разбъркайте, докато крилцата се покрият равномерно с него.
Стъпка 3 /4
Включете грила. Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като предварителното загряване приключи, сложете крилцата върху грила и затворете капака. Оставете ги да се пекат, като ги обръщате от време на време, докато индикаторната лампичка стане червен или докато дисплея покаже „добре изпечено“.
Стъпка 4 /4
Междувременно разбъркайте разтопеното масло, доматения сос и табаско в голяма купа. Добавете топлите пилешки крилца и разбъркайте, докато се покрият напълно със сместа.