Пилешко филе с мед и сос Хойсин
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 филе Пиле, без кожата
125 мл сос хойсин
4 с.л. Пчелен мед
2 с.л. Сок от лайм
2 с.л. Соев сос
1 ч.л. Сусамово масло
1 ч.л. Джинджифил, нарязан
4 скилидка Чесън, накълцан
1 броя
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разбъркайте соса хойсин с мед, сока от лайм, соевия сос, сусамовото масло и чесъна, докато се смесят добре. Изсипете половината смес в отделна купа и я сложете в микровълновата. Загрейте на пълна мощност 60 до 90 секунди и след това оставете настрана.
Стъпка 2 /4
Поставете пилето в плик за съхраняване на продукти във фризер и го залейте с другата половина от приготвения сос. Оставете го да се маринова на стайна температура 30 минути или в хладилник в продължение на максимум 24 часа.
Стъпка 3 /4
- Включете грила. - Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като предварителното загряване приключи, сложете пилето върху грила и затворете капака. Оставете да се пече, докато индикаторната лампичка стане жълт или докато екранът покаже „средно изпечено“.
Стъпка 4 /4
Поставете пилето върху дъска за рязане. Нарежете го на парчета и го залейте с предварително загрятия сос. Накрая, непосредствено преди да сервирате, го поръсете със сусама и зеления лук.