Пържена тиква цигулка със зехтин, чесън и дафинов лист
- Общо време 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
1 Тиква цигулка
2 с.л. Чесън на прах
2 Дафинов лист
2 с.л. Зехтин
Сол, черен пипер
Аксесоари
Kошница за пържене Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разрежете тиквата цигулка наполовина. Отстранете семената, обелете и нарежете месестата част на кубчета с дължина 2,5 см.
Стъпка 2 /4
Поставете кубчетата в купа, добавете чесъна, дафиновите листа и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре, за да се уверите, че кубчетата са покрити. Изсипете ги в кошницата за пържене на уреда Easy Fry Oven & Grill и я поставете на средния рафт, като тавичката за отцеждане е на дъното. Затворете вратата.
Стъпка 3 /4
Настройте готвенето на режим MANUAL (Ръчен) при 200°C за 25 минути.
Стъпка 4 /4
Сервирайте със смес от тиквени и слънчогледови семки и малко натрошено сирене фета.