Сьомга Каджун и зелен фасул с чесън
- Общо време 20мин.
- 5мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За рибата:
4 Филе от сьомга (около 150 г всяко)
2 с.л. Зехтин
4 с.л. Подправка Каджун
Сол и пипер
За зеления боб:
400 г Зелен боб
2 с.л. Зехтин
2 скилидка Накълцан чесън
1 с.л. Накълцан кориандър
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В купа смесете подправката Каджун със зехтина. Разпределете равномерно сместа върху филетата сьомга с помощта на четка. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /7
В купа смесете зеления боб със зехтина, чесъна и подправките. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 200°C за 8 минути. Сложете филетата от сьомга на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 15 минути. Сложете зеления боб на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
Разбъркайте сьомгата и зеленчуците по средата на времето за готвене.
Стъпка 6 /7
Проверете дали са се сготвили добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Точно преди да сервирате, полейте сьомгата със сладък чили сос и поръсете с чили, зелен лук и сусам. Сервирайте зеленчуците веднага с парче лайм и поръсете с кориандър.