Салата от печена царевица
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
За царевичната салата:
6 Царевица на кочан
2 с.л. Зехтин
2 ч.л. Сушен риган
250 г Рукола
10 Репички
250 г Къпини
2 авокадо
3 Зелен лук
За дресинга:
5 с.л. Сок от лайм
2 с.л. Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Залейте царевицата със зехтина и я поръсете с риган. Измийте репичките и ги нарежете на тънки шайби. Обелете авокадото, отстранете костилката и го нарежете на кубчета. Измийте и нарежете пресния лук. В малка купа смесете сока от лайм със зехтина. Подправете със сол и черен пипер. В голяма купа смесете руколата, резените репички, къпините, авокадото, пресния лук и винегрета.
Стъпка 2 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 20 минути. Сложете кочаните царевица на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 24 минути. Сложете кочаните царевица на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /7
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /7
По средата на времето за готвене обърнете кочаните царевица, за да се сготвят равномерно.
Стъпка 5 /7
Проверете дали царевицата е сготвена добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /7
Оставете кочаните царевица да се охладят до степен, да можете да ги пипате с ръце. Изрежете царевицата от кочана и я добавете към останалата част от салатата.
Стъпка 7 /7
Сервирайте с банички пури, ако желаете.