Сармички с месо Голубци
- Общо време 1ч.
- 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
14 листо Бяло зеле (около 400 г)
120 г Басмати ориз
180 г Лук, нарязан
450 г Телешка кайма
1 ч.л. Сушен кориандър
Сол и пипер
400 г пасирани домати (от пресни или от консервирани домати)
50 г Заквасена сметана или пълномаслена сметана
3.5 с.л. вода
1 ч.л. мащерка
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
За начало варете зелевите листа 5 минути в тенджера с вряща подсолена вода. Извадете ги, подложете ги под струя студена вода, след което ги оставете да се отцедят. Варете ориза 10 минути във водата, в която сте сварили зелето. Отцедете го и го полейте със струя студена вода.
Стъпка 2 /5
Обелете и нарежете лука. Смесете го с ориза, телешката кайма, кориандъра, сол и черен пипер.
Стъпка 3 /5
Изсипете пасираните домати на дъното на тавата за печене, добавете сметаната, водата, мащерката, сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 4 /5
Сложете част от плънката върху зелево листо, прегънете краищата на листото навътре и навийте на руло. Сложете готовите зелеви сарми в соса. Повторете, докато запълните тавата за печене с 3 реда по 4 сърми на ред.
Стъпка 5 /5
Поставете тавата във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Жълтия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 30 минути.